Bereid de gerst of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (sommige gerstsoorten hebben een weektijd van ca. 10 uur). Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de aubergine in dikke plakken van ca. 2 cm dik en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten ca. 2 minuten. en verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de plakjes tomaat. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes glazig. Voeg de sojagehakt en komijn toe en roerbak het 3-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, schep de peterselie erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verspreid de cottage cheese erover en bak de ovenschotel 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met sesamzaad en serveer met de gerst of rijst.
Bevat per persoon 750 kilocalorieën en 38 gram vet waarvan 31 gram onverzadigd.