Halveer de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd de vrucht in dunne partjes en besprenkel met citroensap. Meng de veldsla en peer door elkaar en verdeel dit over 2 borden. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 11/2 eetlepel citroensap, mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schil de bietjes en rasp ze grof. Schep de dressing door de bietjes verdeel dit over de veldsla. Pel en snipper de knoflook en ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes glazig. Roer de honing erdoor, verdeel de ui over de bietjes en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met geroosterde aardappels met tijm.
Bevat per persoon 500 kilocalorieën en 42 gram vet waarvan 37 gram onverzadigd.
Amandelen of walnoten in plaats van hazelnoten? Ook goed voor uw bloedvaten en ook erg lekker.