Maak de bouillon warm. Doe in een andere, grote pan olijfolie en klont boter. Fruit daarin uien, knoflook, selderij en de gehakte bloemkoolsteel 15 minuten (laag vuur!). Als alles zacht is, gaat de rijst erbij.
Doe de bloemkoolroosjes in de pan met bouillon.
Als de rijst zachtjes bakt, blijf je roeren. Doe de twee glazen wijn erbij – blijf roeren.
Doe de zout erbij.
Als de wijn helemaal is opgenomen, schep je soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij. Zet het vuur laag, de rijst moet niet te snel garen. Pas als het vocht is geabsorbeerd, doe je de volgende lepel bouillon erbij. Als alle bouillon erbij zit, proef je even of de rijst gaar is. Nog niet? Doe er wat kokend water bij.
Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor, de zwarte peper en rasp de Parmezaanse kaas erover. Laat de pan met deksel 2 minuten staan.