Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter 6 soufflépotjes van 175 ml en bestuif de potjes met geraspte Parmezaanse kaas.
Snij de bloemkool in roosjes en kook of stoom deze in 8 à 10 minuten gaar. Laat afkoelen en maal de roosjes fijn in de blender tot een min of meer gladde puree.
Doe deze in een mengkom. Smelt de boter in een pannetje en meng er de bloem onder. Kook 2 minuten op een laag vuur en roer er dan geleidelijk aan de melk onder. Laat nog 2 minuten zacht pruttelen tot de saus is ingedikt. Haal van het vuur en kruid met de piment d’Espelette en zout.
Voeg de saus bij de bloemkoolpuree samen met de roomkaas. Goed roeren tot je een homogeen mengsel krijgt. Splits de eieren en meng de eierdooiers onder het bloemkoolmengsel.
Klop daarna de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel, en voeg tegelijkertijd de verkruimelde Stilton toe. Schep in de soufflépotjes en bak 20 à 25 minuten tot de soufflés goed gerezen en goudbruin zijn. Serveer meteen.
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Januari 2011 |
URL | http://www.gezondnu.nl |