Pel de gamba’s tot het staartje, maak een klein sneetje in de rug en verwijder daar het darmkanaaltje. Leg de gamba’s in de marinade van enkele takjes gesneden verse koriander, paprikapoeder, cayennepeper, olijfolie en citroensap. Bereid de bulgur (graanproduct van volkoren durumtarwe) zoals op de verpakking aangegeven staat. Voeg er eventueel wat kruiden- of visbouillon in plaats van water aan toe. Maak de ui, bleekselderij, paprika en knoflook schoon en snijd al deze smaakmakers fijn. Bak de groenten kort op hoog vuur in een drupje olijfolie. Voeg fijngehakte koriander plus wat zout en peper toe. Rijg de gamba’s aan een prikker en rooster ze om en om gaar in de pan. Laat gamba’s nooit te lang door bakken, want dan worden ze droog en dat is zonde. Maak een soort torentje met onderop de bulgur, daarop de warme groenten en tot slot de gambaspies.
Bulgur met garnalenspies
Pel de gamba’s tot het staartje, maak een klein sneetje in de rug en verwijder daar het darmkanaaltje. Leg de gamba’s in de marinade van enkele takjes gesneden verse koriander, paprikapoeder, cayennepeper, olijfolie en citroensap.
Bereid de bulgur (graanproduct van volkoren durumtarwe) zoals op de verpakking aangegeven staat. Voeg er eventueel wat kruiden- of visbouillon in plaats van water aan toe. Maak de ui, bleekselderij, paprika en knoflook schoon en snijd al deze smaakmakers fijn. Bak de groenten kort op hoog vuur in een drupje olijfolie. Voeg fijngehakte koriander plus wat zout en peper toe. Rijg de gamba’s aan een prikker en rooster ze om en om gaar in de pan. Laat gamba’s nooit te lang door bakken, want dan worden ze droog en dat is zonde. Maak een soort torentje met onderop de bulgur, daarop de warme groenten en tot slot de gambaspies.
Bron
Naam | Recept en foodstyling: Mathijs Vrieze | Fotografie: Studio Voorhuis |
URL | http://www.gezondnu.nl |