Maak een marinade van knoflook, bladselderij, olijfolie, rasp van limoenschil en limoensap. Maal de marinade met de staafmixer fijn en voeg als dat nodig is 4 eetlepels water toe om het wat smeuïger te maken. Borstel de champignons met een stukje keukenpapier schoon. Was ze nooit met water, dat zuigen ze op als een spons en dat komt de smaak niet ten goede. Was en droog de aubergine. Snijd deze in gelijkmatige stukken ter grootte van de champignons. Besprenkel de groenten in een ruime kom met de helft van de marinade. Dit alles goed door elkaar mengen. Besprenkel nu ook de rest van de marinade gelijkmatig over de groenten. Gebruik stalen prikkers of laat houten prikkers een poosje in water wellen om te voorkomen dat ze verbranden. Rijg de champignons en aubergine om en om aan de prikkers. Je kunt ze lekker roosteren op de barbecue. Voor erbij: een fris sausje van magere kwark, tuinkers en een snufje zout en peper. Een kwestie van de kwark mengen met de tuinkers en zout en peper.
Champignonspies met tuinkers
Maak een marinade van knoflook, bladselderij, olijfolie, rasp van limoenschil en limoensap. Maal de marinade met de staafmixer fijn en voeg als dat nodig is 4 eetlepels water toe om het wat smeuïger te maken.
Borstel de champignons met een stukje keukenpapier schoon. Was ze nooit met water, dat zuigen ze op als een spons en dat komt de smaak niet ten goede. Was en droog de aubergine. Snijd deze in gelijkmatige stukken ter grootte van de champignons. Besprenkel de groenten in een ruime kom met de helft van de marinade. Dit alles goed door elkaar mengen. Besprenkel nu ook de rest van de marinade gelijkmatig over de groenten.
Gebruik stalen prikkers of laat houten prikkers een poosje in water wellen om te voorkomen dat ze verbranden. Rijg de champignons en aubergine om en om aan de prikkers. Je kunt ze lekker roosteren op de barbecue.
Bron
Naam | Recept en foodstyling: Mathijs Vrieze | Fotografie: Studio Voorhuis |
URL | http://www.gezondnu.nl |