Natuurlijk kennen we allemaal de originele chili con carne, maarvanzelfsprekend maak ik er mijn eigen feestelijke versie van. Maal de kipfiletfijn in een keukenmachine, zodat je een soort gehakt krijgt. Breng dit op smaakmet een beetje zout, peper en komijn en maak er kleine balletjes van. Je kunteventueel ook een scheutje kookroom en een beetje paneermeel toevoegen. Hetkipgehakt kan aan je handen blijven kleven, maak daarom je handen vochtig. Bakde balletjes langzaam op laag vuur in een koekenpan goudbruin in een drupjeolijfolie. Je hebt zo de meest pure kipballetjes die je je kunt wensen! Snijddan de uien, paprika, tomaten, chilipeper en knoflook fijn en bak dit in eenruime koekenpan aan in een drupje olijfolie. Voeg de verschillende bonen toe enlaat het gerecht tien minuten pruttelen. Breng op smaak met iets zeezout en eenflinke draai grove peper uit de molen. Garneer het gerecht eventueel met watverse groene kruiden.
Chili van 3 soorten peulvruchten
Natuurlijk kennen we allemaal de originele chili con carne, maarvanzelfsprekend maak ik er mijn eigen feestelijke versie van. Maal de kipfiletfijn in een keukenmachine, zodat je een soort gehakt krijgt. Breng dit op smaakmet een beetje zout, peper en komijn en maak er kleine balletjes van. Je kunteventueel ook een scheutje kookroom en een beetje paneermeel toevoegen. Hetkipgehakt kan aan je handen blijven kleven, maak daarom je handen vochtig. Bakde balletjes langzaam op laag vuur in een koekenpan goudbruin in een drupjeolijfolie. Je hebt zo de meest pure kipballetjes die je je kunt wensen! Snijddan de uien, paprika, tomaten, chilipeper en knoflook fijn en bak dit in eenruime koekenpan aan in een drupje olijfolie. Voeg de verschillende bonen toe enlaat het gerecht tien minuten pruttelen. Breng op smaak met iets zeezout en eenflinke draai grove peper uit de molen. Garneer het gerecht eventueel met watverse groene kruiden.Voor de vegetariƫrs onder ons: ook zonder de kipballetjes is diteen heerlijk gerecht. Server er dan een mooi brood bij.
Bron
Naam | Recept en foodstyling: Mathijs Vrieze | Fotografie: Studio Voorhuis |
URL | http://www.gezondnu.nl |