Kook de basmatirijst in afgepast water, dat is het lekkerst. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Bak in de olie op hoog vuur de tofu rondom krokant. Haal hem uit de pan. Roerbak de schoongemaakte, gesneden champignons en zet het vuur iets lager. Voeg nu de smaakmakers voor de curry toe: bak eerst kort de groene (of gele) currypasta, zodat de smaak vrijkomt. Vervolgens mogen de sojasaus, sojaroom en de geraspte kokos erbij. Verwarm de curry tot hij tegen het kookpunt zit en voeg de tofu toe. Kneus de pinda’s en snijd de bosui fijn. Hiermee garneer je de curry. Serveer met de basmatirijst, die je op smaak brengt met een scheutje sojasaus en fijngesneden koriander.
Bron
Naam | Recept en foodstyling: Mathijs Vrieze | Fotografie: Studio Voorhuis |
URL | http://www.gezondnu.nl |