Strooi de linzen in een zeef en spoel ze onder koud stromend water schoon. Laat ze uitlekken en schep ze in een grote pan. Voeg 9 dl van de bouillon, wortels, uien, tomaten, broccoli en knoflook toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen de olijfolie in een kleine pan. Bak de komijn, gemalen koriander, Spaanse peper en kurkuma 1 minuut op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap door de kruiden. Breng het geheel op smaak met zout.
Pureer de soep in porties in de keukenmachine. Schenk de soep terug in de pan, voeg het kruidenmengsel en de overgebleven 3 dl bouillon toe en laat het geheel op een laag vuur 10 minuten pruttelen. De soep krijgt een prachtige oranje kleur.
Voeg de melk toe en breng de soep eventueel nog wat op smaak. Roer de fijngehakte verse koriander erdoor en warm de soep langzaam op. Serveer de soep heet met een dot yoghurt. Geef er stukjes zuurdesembrood bij.