• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

eten zonder gluten

Mmmm

Glutenvrij eten staat niet gelijk aan afzien. Maak bijvoorbeeld deze pannenkoeken mét een knapperig goudbruin randje:

  • 200 gram boekweitmeel
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 milliliter rijstmelk
  • kokosolie of olijfolie om in te bakken

Meng het meel in een grote kom met zout en bakpoeder. Breek de twee eieren erboven en voeg de rijstmelk toe. Roer tot een glad beslag. Laat tien minuten rusten. Verwarm olie in een pan en schep een portie beslag erin. Til de pan op om het goed te laten uitlopen.

Bron: www.degezondemama.nl

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht Waar o waar zijn de flaporen gebleven?

eten zonder gluten

Plezier in de keuken

Het is handig om voor een aantal dagen een grote hoeveelheid rijst te koken en daarna te variëren met bonen, linzen en diverse soorten groenten. Havermout en boekweit eet ik vaak in koudere jaargetijden, want ze zijn lekker verwarmend. Kijk ook eens bij vegetarische of macrobiotische recepten. Veel succes, maar vooral veel plezier in de keuken!

Aliciya

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

eten zonder gluten

Handig kookboek

Het kookboek 96 glutenvrije recepten is heel handig. De recepten zijn namelijk allemaal goed te maken.

Jan van der Meer

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

eten zonder gluten

Bananenbrood van Jacqueline

Elke week maak ik een bananenbrood. Dit recept stond in februari op jullie website (gezondnu.nl). Wat een topper! Ik gebruik het als cake en als broodvervanger; het blijft langer vers dan ander glutenvrij brood.

Mijn variant van het recept:

  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld 75 gram maismeel, 75 gram amandelmeel)
  • 1,5 theelepel baking soda, of te wel zuiveringszout (dit hoeft niet)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de eieren: klop ze in 2 tot 3 minuten tot een romig, luchtig mengsel. Snijd de bananen en dadels in stukjes en mix deze door het eimengsel. Spatel het glutenvrije meel en de baking soda erdoor. Bekleed een bakvorm met bakpapier, giet het mengsel in de vorm en bak de cake in 40 tot 50 minuten in de oven.

Jacqueline van Rijswijck

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

eten zonder gluten

Creatief

In plaats van pasta kun je van courgette spaghetti maken met een spiraalrasp. Samen met pastasaus is dat ontzettend lekker. In plaats van rijst kun je bloemkool in de blender fijnmaken en zo nasi maken.

Cora Braas

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

eten zonder gluten

Glutenvrije dag 

Gluten is voor mij: tarwe, haver, gerst en rogge. Dit zijn mijn tips voor een glutenvrije dag:

  • Als ontbijt kun je rijst met (vers) fruit eten. Ik vind een restje rijstje van de vorige dag met kort gebakken appel, peer, rozijnen of gedroogde abrikozen lekker. Ook kun je van boekweit- of teffmeel met ei en rijstmelk een pannenkoek maken. Ook handig om mee te nemen. Er zijn ook glutenvrije crackers en glutenvrije ontbijtvlokken te koop.
  • Tussen de middag kun je soep of een salade met ei, tonijn of kip eten. Rijst met linzen en rijstwafels zijn ook een optie.
  • In de avond kun je kiezen voor glutenvrije pasta, zoals mais- of rijstpasta. Mihoen is ook een goede optie!

Jacqueline van Rijswijck

Vorige bericht eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

eten zonder gluten

Groente

Ik eet glutenvrij en vooral op een zo natuurlijke mogelijke manier. Zo eet ik weinig glutenvrij brood, want het zit vol met toevoegingen en suiker. Ik kies eerder voor zilvervliesrijst, quinoa, boekweit of glutenvrije pasta met lekker veel groente. Ook mijn kinderen eten glutenvrij, we voelen ons er allen goed bij!

Tanja Wasiak

Vorige bericht Eten zonder gluten
Volgende bericht eten zonder gluten

Eten zonder gluten

Top vijf-tips

Ik eet nu ongeveer een jaar glutenvrij. Dit zijn mijn beste tips:

 

  1. Lees goed de ingrediëntenlijst van glutenvrije producten; glutenvrij betekent niet altijd gezond.
  2. Ik heb veel aan de website www.deliciouslyella.com. Van blogs haal ik tips en makkelijke recepten.
  3. Koop geen gemarineerd vlees of vlees met een korst, daar zit veel gluten in.
  4. Eet zo veel mogelijk puur natuur, dan zit je goed!
  5. Probeer steeds andere glutenvrije producten, zoals quinoameel, boekweit en kikkererwtenmeel. Zo krijg je vanzelf een voorraad, zonder in een keer te veel geld uit te geven.

 

Gianne

Vorige bericht ‘Gezond leven hoeft niet duur te zijn’
Volgende bericht eten zonder gluten

Bron

NaamgezondNU
Datumnovember 2014

Primaire Sidebar