Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet het af en stort het terug in de pan. Verhit wat olie in een diepe, zware pan. Fruit de knoflook een minuut, voeg de courgette toe en laat dit in 1 tot 2 minuten zacht worden. Roer af en toe. Voeg dit samen met de Parmezaanse kaas aan de pasta toe en schep alles goed om. Verhit wat olie in een kleine pan en leg daarin twee basilicumblaadjes tegelijk, bak ze in 1 minuut knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de pasta over warme borden en garneer het met basilicum.
Fettucine met courgette
Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar. Giet het af en stort het terug in de pan. Verhit wat olie in een diepe, zware pan. Fruit de knoflook een minuut, voeg de courgette toe en laat dit in 1 tot 2 minuten zacht worden. Roer af en toe. Voeg dit samen met de Parmezaanse kaas aan de pasta toe en schep alles goed om. Verhit wat olie in een kleine pan en leg daarin twee basilicumblaadjes tegelijk, bak ze in 1 minuut knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de pasta over warme borden en garneer het met basilicum.
Bron
Naam | Recept en foodstyling: Mathijs Vrieze |
URL | http://www.gezondnu.nl |