Door de forelfilet (met huid) in de lapsangtheemarinade te leggen, krijgt deze een karakteristieke rooksmaak. Verwarm een koffiekopje water tot onder het kookpunt en laat hierin de lapsangthee trekken. Zeef na vijf minuten de thee en roer er met een garde een scheutje olijfolie doorheen. Voeg eventueel nog wat peper toe en marineer in dit mengsel de forel ongeveer twee uur in de koelkast. Snijd de gewassen aardappels met schil in gelijke dunne plakken en verdeel ze over kleine ovenbakjes. Vermeng de kookroom, eieren en fijngehakte verse rozemarijn en schenk dit over de aardappelen heen. Gaar de aardappelgratins in een oven van 170 graden gedurende zo’n 35 minuten. Vervolgens bak je de vis in een ovenschaal (ook op 170 graden) in de oven. In ongeveer tien minuten zouden de filets gaar moeten zijn. Wok nu de witlof kort in wat gesmolten roomboter met palmsuiker, citroensap, citroenrasp en verse tijm.
Bron
Naam | Dit recept is afkomstig van TV-kok Mathijs Vrieze. Hij kookt (sinds oktober 2011) voor gezondNU. |
URL | http://www.gezondnu.nl |