Was de aardappels. Droogdeppen en vervolgens insmeren met olijfolie. Pak de aardappels per stuk in aluminiumfolie en pof ze in de heteluchtoven op 200 graden, ongeveer een half uur, afhankelijk van de grootte van de aardappels. Test de aardappels op hun gaarheid met een cocktailprikker.
Maak ondertussen een kruidige crème van hüttenkäse. Deze kaas is erg fris, gezond en bevat weinig vet. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Verwarm de blokjes paprika en de kerriepoeder kort in een pannetje met een drup olijfolie. Zo krijg je de mooiste smaak en kleur. Even laten afkoelen. In een ruime kom meng je nu de hüttenkäse met de paprika, blaadjes tijm en een snufje zout en grove peper door elkaar.
Als de aardappels gaar zijn, haal je ze uit de oven en verwijder je voorzichtig de folie. De bovenkant insnijden en tussen twee vingers de snee opendrukken zodat je ze kunt vullen met rucola en de kruidige crème.