• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

Groente en fruit

Gezond eten? Dat is groente en fruit! Ja! En: Nee! Elke voedingsstof is belangrijk en onmisbaar. De vetzuren uit olijfolie zijn net zo onmisbaar als de vitamine C uit een kiwi. Het is alleen een feit dat Nederlanders, ondanks dat wij elke dag genoeg eten, te weinig fruit en groente eten. Een vitaminegebrek ligt op de loer.

Welke voedingsstoffen zitten er in groente en fruit?

  • vitamine C
  • vitamine A
  • foliumzuur
  • vezels
  • kalium

Het gezonde effect van groente en fruit

  • Je verkleint het risico op hart- en vaatziekten
  • De kans op bepaalde vormen van kanker worden kleiner
  • De bloeddruk wordt beter
  • De vezels zorgen voor een goede stoelgang

Weetje: De mens is zo ongeveer het enige levende wezen dat vitamine C niet zelf kan aanmaken.

Weetje: Grote psychische druk en chronische stress zijn vitaminevreters – het leidt tot tekorten.

Vorige bericht “Nederland is zo stilletjes aan klaar voor de herontdekking van zout”
Volgende bericht Brood, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten

Bron

NaamVoeding als medicijn
Datumoktober 2015
AuteurJosé Leeuwenkamp, Shirah Ipenburg

Primaire Sidebar