Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes, reepjes of blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de groenten toe en bak deze al omscheppend 5 minuten. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal.
Stamp de aardappels met 3 eetlepels olijfolie en ca. 1 dl bouillon tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper. Voeg een paar druppels tabasco toe aan de rest van de bouillon en giet dit over de groenten in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over de groenten.
Laat de schotel in de oven in ca. 10 minuten door en door warm worden. Haal de schaal uit de oven, maak met de bolle kant van een juslepel 4 holletjes in de puree en breek boven elk holletje een ei. Bestrooi de eieren met een beetje peper en zout. Zet de schotel nog ca. 7 minuten bovenin de oven, tot de eieren gestold zijn.