Meer groente eten moeilijk? Helemaal niet! Niets is zo heerlijk en zo veelzijdig als koken met groente. Dit zijn mijn tips om meer groente te eten:
- Soep. Meestal maak ik soep als voorgerecht. Je kunt er eindeloos veel combinaties mee maken en het is ook ideaal als je restjes over hebt. Je gooit alles bij elkaar, voegt heerlijke groentebouillon toe en maakt het fijn met een staafmixer.
- Een salade! Hier kun je ook zoveel verschillende groenten doorheen doen als je wilt. Het begint al bij de basis. Je kunt natuurlijk met standaard ijsbergsla beginnen, maar probeer ook eens spinazie. Vervang vervolgens de standaard komkommer, tomaat en ei voor witlof, linzen, mais en bonen. Verras jezelf.
- Groenteloempia’s. Rijstvellen kun je heerlijk vullen met verse groente. Perfect om aan het einde van de week te eten. Zo hoef je geen groentekliekjes weg te gooien.
- Een eiwrap! Meng een aantal eieren met melk en bak een omelet die je kunt gebruiken als wrap. Deze vul je met groente. Heerlijk als lunch voor op je werk of als tussendoortje.
- Gevulde paprika’s. De paprika’s hol je uit en stop je vol met verschillende groenten. Denk aan champignons, uien, linzen, mais en spinazie. Strooi er daarna wat kaas (bijvoorbeeld mozzarella) over en bak ze een klein halfuurtje in de oven op 180 graden.
Ik hoop dat je veel groente-inspiratie hebt opgedaan!
Annemiek Eekelder