Mijn groentetuin is alles voor mij. Mijn dagelijkse oogst verse groenten. Mijn voorraadkast met verse en gedroogde kruiden. Mijn fitnesshal. Het pretpark dat ik met mijn zoon van twee doorakker. En mijn zencentrum voor ontspanning. Het hele jaar door oogsten we uit onze tuin. Gisteren hebben we de laatste palmkool opgegeten in een stamppot met aardperen uit de tuin. Eten is voor mij heel belangrijk. Ik vind het heerlijk om te koken en nog leuker om lekker te eten, maar dan wel zo gezond, duurzaam en vers mogelijk. Als je dagelijks uit je tuin wilt eten, is het belangrijk om na te denken over wat je lekker vindt, wat zich goed laat verbouwen en hoeveel je van iets nodig hebt. Kortom, zo’n groentetuin vraagt om een goede planning en strategisch denkwerk. Ik verbouw niet alleen groenten, maar ook kruiden. Lekker voor in de thee en stoofschotels of om olie en zalfjes mee te maken. Het is echt fijn om straks in de winter een lekker kopje lavendel-sint-janskruidthee te drinken voor het slapen en genoeg witte salie te hebben om het huis schoon te roken. Eigenlijk heeft alles in onze tuin een functie. Ik kan er zo een boek over schrijven.
Nieke Munning
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Juli 2017 |
Auteur | Gebke Verhoeven |