Breng de groentebouillon aan de kook. Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ‘m in plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hier in de ui en pastinaak al omscheppend op laag vuur tot de ui glazig wordt. Afblussen met wijn. Giet de hete bouillon erbij en de room. Voeg de appel, de peper en het zout toe. Alles twintig minuten laten sudderen op laag vuur. Als de pastinaak zacht is, pureer je de soep met een staafmixer.
Voor de amandelpesto rooster je het amandelschaafsel lichtbruin. Op een bord laten afkoelen. Verwijder de dikke stelen van de peterselie en maal de rest fijn met de staafmixer. Voeg nu de amandelen en alle overige ingrediënten toe plus twee eetlepels water. Je krijgt nu een vrij vloeibare pesto. Verdeel de soep over de borden en doe er een beetje amandelpesto bovenop.