Laat de gedroogde goji bessen wellen in lauw water, zodat ze voldoende vocht kunnen opnemen. Maak de pompoen schoon, snijd hem in parten, verwijder de pitten, de slierten en rasp de pompoen fijn. Bak de geraspte pompoen in een koekenpan beetgaar. Maak intussen een beslag van boter, melk, suiker, eieren, bloem, bakpoeder en tot slot de geraspte gabakken pompoen. Check of het cakebeslag niet te nat of te droog is, dat is afhankelijk van de pompoen. Los dit naar eigen inzicht op met een scheutje melk of een snufje bloem.
Vervolgens voeg je aan het beslag frisse smaakmakers toe zoals citroenrasp. Boen de citroen schoon en rasp het gele schilletje fijn. Schraap het merg uit een gehalveerd vanillestokje. Meng dit door het beslag samen met een snufje kaneel- en gemberpoeder. Besmeer de cakevorm met boter en snijd een stukje bakpapier op maat. Leg deze in de vorm, dan gaat de cake straks makkelijker los. Schep het beslag in de vorm. Meng de pompoenpitten en de goji bessen door elkaar en druk deze een beetje in de bovenste laag van het beslag. De cake mag ongeveer 50 minuten de oven in, afbakken op 145 graden. Ik stond erbij en ‘cake’ ernaar!