Leg de plakjes rauwe ham op een stukje bakpapier en laat deze krokant in ongeveer 20 minuten ‘drogen’ in een oven van 150 graden. Besmeer een bakvorm van ongeveer 25 centimeter doorsnede royaal met olijfolie. Leg in de vorm drie laagjes filodeeg en bak dit in enkele minuten goudgeel krokant in de oven. Zet de oven vervolgens op 180 graden, op die temperatuur bak je straks de quiche af.
Verwijder de schil van de flespompoen en snijd hem in kleine blokjes. Het voordeel van een flespompoen is dat de pitten makkelijk te verwijderen zijn. Maak ook de paprika en ui schoon en snijd deze fijn. (Geen liefhebber van de schil van paprika? Het schilletje is er eenvoudig af te pellen nadat je de (hele) paprika boven vuur hebt zwartgeblakerd, of in de oven hebt verhit).
Roerbak de groenten in een drupje olijfolie beetgaar. Maak intussen de curry van een fijngesneden groene peper, geraspte gember, koriander en een scheut olijfolie. Traditioneel gebruiken mensen hiervoor een vijzel. Wie snel klaar wil zijn, neemt een staafmixer. Meng de curry door de groenten. Kluts de eieren met de kookroom en een snufje zout. Schep de groenten in de bakvorm, schenk het eimengsel erover en druk de groenten zachtjes aan. Bak de quiche gedurende driekwartier af in een oven van 180 graden. Snijd de quiche in parten en schep ze voorzichtig uit de vorm met een taartschep. Bestrooi de pompoenquiche met gedroogde ham.