Halveer de knoflookbollen, besmeer ze met olijfolie, leg ze samen met de cherrytomaatjes op een stukje bakpapier en laat ze 10 tot 15 minuten ‘poffen’ in een oven van 220 graden. Maak de pompoen schoon door hem even goed met water te boenen. Snijd de pompoen daarna in parten, verwijder de pitten en slierten. Vervolgens snijd je het vruchtvlees in blokjes. Houd een klein handje pompoen achter ter garnering. Snipper de ui fijn en fruit deze in een grote (soep)pan aan. Voeg de pompoen toe en bak deze op middelmatig vuur enkele minuten lekker mee.
Als de pompoen beetgaar is, afblussen met de bouillon en verhitten tot net onder het kookpunt. Met de staafmixer pureer je de soep glad. Besmeer plakjes ciabatta brood met de geitenkaas, besprenkel met blaadjes verse tijm en bak ze kort af in de oven. Druk de knoflookteentjes uit de gepofte knoflookbollen. Garneer de soep met stukjes knoflook, gepofte cherrytomaatjes, fijngesneden peterselie en pompoen.