• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

Special eetbare geneeskracht

Groeten uit Nieuw-Zeeland

Bij verkoudheid en beginnende keelpijn neem ik driemaal daags een theelepel Nieuw-Zeelandse Active Manuka Honey ,het verzacht de keel onmiddellijk en pakt de bacterie grondig aan. Zo ben ik binnen een paar dagen opgeknapt. Ideaal met de winterdagen voor de deur.
Elisabeth Hijweegen

Vorige bericht energiek door leem
Volgende bericht energiek door leem

Special eetbare geneeskracht

Oosterse kracht

Bij mij is Koemis Koetjing-thee niet weg te denken. Het helpt goed als je blaasontsteking hebt (viermaal een kopje per dag van goed getrokken blaadjes), maar werkt ook preventief. Ik heb dit jaren geleden eens onder toezicht van mijn toenmalige huisarts (hij kwam uit Nederlands-Indië) uitgeprobeerd. Uit onderzoek bleek dat ik blaasontsteking had. Zonder medicijnen, maar wel met de Koemis Koetjing-thee was de blaasontsteking weg.
Rina Bouterse-Janse

Vorige bericht Energiek door leem
Volgende bericht energiek door leem

Special eetbare geneeskracht

Gember & buikgevoelens

Ken je dat; zo’n pijnlijke opgeblazen buik met darmproblemen? Mijn remedie? Rasp een knol verse gember in stukjes in de pan. Kook dit een halfuur in water. Drink zo’n vier tot vijf koppen verdeeld over de dag. Het is voor mij een uitkomst. Geen dure medicijnen, geen bijwerkingen: dit helpt echt!
Joke Grootveld, Den Haag

Gember is een van die specerijen die je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Al was het maar omdat het heerlijk is is om mee te koken! Verder helpt het zo’n beetje bij elke spijsverteringsongemak (misselijkheid, opgeblazen gevoel).  Daarnaast wordt steeds duidelijker dat gember over nog meer gezonde eigenschappen beschikt. Zo schijnt gember een stof bezitten (gingerol), die pijnstillend werkt. Gember zou bloedklontering tegengaan en zo trombose voorkomen. Daarnaast zou gember beschikken over ontstekingsremmende en koortsverlagende eigenschappen. Een medicijnkast op zich dus.

Vorige bericht Special eetbare geneeskracht
Volgende bericht Energiek door leem

Special eetbare geneeskracht

Dankzij abrikoos

Al sinds mijn kinderjaren kampte ik met bloedarmoede. Een oorzaak is nooit gevonden. Toen ik zo’n 28 jaar geleden zwanger was van mijn eerste kind bleek bij controle in het ziekenhuis mijn HB-gehalte dramatisch laag. Met staalpillen en een doktersafspraak werd ik naar huis gestuurd. Was het dan nóg niet goed, werd zelfs een bloedtransfusie overwogen. Thuisgekomen zette ik de radio aan en (toeval bestaat natuurlijk niet!) daar kwamen de positieve eigenschappen van de abrikoos  aan het licht. De abrikoos zou stoffen bevatten die ijzer optimaal aan het bloed binden. Ik woonde destijds in een klein dorpje. Ik heb bij de plaatselijke supermarkt alle abrikozen gekocht en heb de hele dag door abrikozen ‘gesnoept’. Na een week was er volgens de gynaecoloog een wonder gebeurd; mijn HB was aanmerkelijk hoger. Sindsdien eet ik elke dag een paar abrikozen, zo houd ik altijd mijn ijzergehalte op peil.
Tineke Franssen,  Loosdrecht

Er zijn veel redenen om vaker abrikozen of ander gedroogd fruit te eten. Gedroogde vruchten zijn rijk aan vezels (abrikozen zijn ‘vezeltoppers’). Ook is gedroogd fruit rijk aan het antioxidant vitamine E en zitten er waardevolle mineralen in zoals magnesium, kalium en koper. En tot slot: ze bevatten veel ijzer. Zo zit in gedroogde abrikozen per honderd gram meer ijzer dan in paardenvlees (3,2 milligram tegenover 4,0 milligram ijzer). Deze ijzer is wel slechter opneembaar omdat het plantaardige ijzer is, maar met vitamine C erbij (zoals een glas sinaasappelsap) is de opname beter. 

In de winkel is er verder keuze tussen gezwavelde en ongezwavelde abrikozen. Ongezwavelde abrikozen zijn na d epluk niet  met zwavel behandeld. De ongezwavelde hebben de voorkeur: sulfietverbindingen breken vitamine B en E af.

Vorige bericht Verstrikt
Volgende bericht Special eetbare geneeskracht

Bron

NaamgezondNU
Datumfebruari 2010

Primaire Sidebar