Snij het vlees in blokjes en wrijf ze in met kurkuma, chilipeper en zout, laat even trekken.
Snipper de ui en bak aan in arachideolie of geklaarde boter.
Maak de currypasta: doe alle ingrediënten, behalve de tamarinde, in de vijzel en wrijf fijn. Roer de tamarinde door het mengsel. Voeg de currypasta bij de uien en bak tot alle aroma’s vrijkomen, voeg ook het vlees toe en laat meebakken.
Pel de tomaten en doe het vruchtvlees bij de curry. Breek de kardemompeulen open en doe ze samen met de kaneel en laurier bij de curry. Voeg eventueel wat water toe zodat al het vlees juist bedekt is en laat sudderen tot het vlees supermals is.
Werk af op het bord met gesnipperde korianderblaadjes. Serveer met witte rijst en raïta (yoghurtsaus om de hete peperbrand te blussen).
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Januari 2011 |
URL | http://www.gezondnu.nl |