Jaren heb ik een gevoelige blaas gehad. Sinds ik me wat heb verdiept in de Chinese voedingsleer en anders ben gaan eten, heeft me dat enorm geholpen. Veel vrouwen zijn gevoelig voor verkoelende voedingsmiddelen, zoals zoetwaren en salades. Klachten kunnen dan erger worden. Ik drink en eet nu meer verwarmend. Zo heb ik altijd een thermoskan gekookt water bij me en daar drink ik water uit, eventueel met wat schijfjes verwarmende gember erin. Sinds die tijd heb ik geen gevoelige blaas meer. Lekker verwarmende kruiden en voedingsstoffen in je eten helpen zeker ook. Denk aan gegrilde vleessoorten, kaneel, cayennepeper, kruidnagels, kerrie of lekker een ouderwetse stoofpot al dan niet met vlees, havermoutpap of boekweitpap in de ochtend en soep in de middag. Barbara Temelie heeft een handig boekje geschreven over verwarmend eten: Voeding volgens de vijf elementen. Een aanrader!
Klara Meijer
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Juni 2017 |
Auteur | Gebke Verhoeven |