• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

x Asperges met Italiaanse slag

Benodigdheden (4 pers.):

  • 1 kilo witte asperges
  • 1 tak verse basilicum
  • 4 gedroogde tomaatjes op olie en 
  • 6 eetlepels van de tomatenolie
  • ½ eetlepel balsamico-azijn
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel suiker

 

Bereiding:

Snijd de uiteinden van de asperges (circa twee centimeter). Schil ze met een dunschiller of speciale aspergeschiller, leg de asperges hiervoor op een snijplank en draai de stengels telkens een slag. Breng een pan water met een snufje zout en suiker aan de kook. Leg de asperges erin, zorg ervoor dat ze onderstaan. Breng het water opnieuw aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de asperges afgedekt in vijftien tot twintig minuten beetgaar worden. Hak intussen basilicum fijn. Snijd gedroogde tomaatjes piepklein, meng ze met tomatenolie, de azijn peper en de helft van de basilicum. Schaaf de kaas boven een kom in schilfers of krullen. Schep de asperges uit de pan en maakt het gerecht af met de tomatendressing, kaas en basilicum. Extra lekker met aardappelpuree.

Vorige bericht x Aardbeien in ‘n druivenjasje
Volgende bericht x Ansjovis zonder poespas

Primaire Sidebar