Met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Benodigheden (voor 4 personen):
- 250 g flageolets, schoongemaakt
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook, geplet
- 2 eetlepels verse munt, in dunne reepjes
- 1 eetlepel mosterdolie, of 1 eetlepel andere olie en 1 mespuntje mosterd.
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas
- geplette zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Kook de bonen ( bijvoorbeeld in de magnetron) gaar. Laat ze niet te lang garen want dan verliezen ze hun kleur. Laat ze goed uitlekken. Klop de rode-wijnazijn met de honing, knoflook, munt en mosterdolie in een kommetje door elkaar. Schenk de dressing over de bonen en leg daarop de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en geplette zwarte peper.
Om Parmezaanse kaas te schaven gaat u met een dunschiller langs één kant van een driehoekje Parmezaanse kaas en schaaft u er zo dunne reepjes kaas vanaf.
Tip:
Antioxidanten zijn stoffen die in kleine hoeveelheden het ontstaan van vernauwingen van slagaders remmen. Het gaat bijvoorbeeld om vitamine E, vitamine C en flavonoïde. Voldoende groente en fruit, maar ook volkoren-producten en aardappelen helpen zo om de kans op hart- en vaatziekten kleiner te maken.
Voedingswaarde per portie:
- energie 145 kcal (610 kJ)
- totaal vetten 12 g
- verzadigd vet 2 g
- onverzadigd vet 9 g
- eiwit 5 g
- koolhydraten 5 g
- vezels 4 g
- natrium 75 mg