Benodigheden (voor 4 personen):
- 16 kleine trostomaatjes, nog aan de tros
- 100 g feta (maximaal 45+)
- ½ theelepel citroenschil
- 2 eetlepels verse blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
- geplette zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de trostomaatjes in vier stukken. Snijd voorzichtig de bovenkant van de tomaatjes, maar zorg ervoor dat de steeltjes vast blijven zitten aan de tros. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees met een theelepel. Schep feta, citroenschil, basilicum en wat geplette zwarte peper door elkaar. Vul met dit mengsel de tomaatjes. Leg de bovenkant weer op de tomaatjes, steek een cocktailprikker door de bovenkant om de onderkant aan de bovenkant vast te houden. Leg de tomaten op een bakblik met antiaanbaklaag. Bak ze 15 tot 20 minuten tot de feta gaat smelten en het vel zacht wordt. Bedruppel ze vlak voor het opdienen met balsamicoazijn.
Tip
Als sterk geurende ingrediënten zoals citroenschil, azijn of kruiden worden gebruikt in recepten, is er veel minder of zelfs geen zout nodig. balsamicoazijn.
Voedingswaarde per portie:
- energie 175 kcal (740 kJ)
- totaal vetten 9 g
- verzadigd vet 3 g
- onverzadigd vet 4,5 g
- eiwit 12 g
- koolhydraten 11 g
- vezels 7 g
- natrium 310 mg