Nodig voor 4 personen:
2,5 kilo tomaten |
1 rode paprika
2 middelgrote uien
1 teen knoflook (geperste)
100 ml azijn
75 gram suiker
iets zout
2 theelepels geraspte gember
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepel nootmuskaat
1 mespunt cayennepeper
1 eetlepel korianderzaad
1 kruidnagelpeper uit de molen
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte tomaten en paprika in stukken. Doe ze samen met een scheut water, knoflook en ui in een pan en laat alles een uur op zacht vuur sudderen. Pureer de saus glad met een staafmixer. Zet hem terug op het vuur en doe er azijn, suiker en specerijen bij. Laat de saus anderhalf uur sudderen tot hij dik genoeg is. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Giet de ketchup in steriele potten met passende deksels. Zet ze op z\’n kop tot ze afgekoeld zijn. Zo blijft de ketchup een jaar goed.
(Dit recept is afkomstig uit \’Home Made\’ van Yvette van Boven, ISBN 978 90 595 63 513)