• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

x Speculaas

Nodig

  • 200 gram tarwemeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 50 gram koekkruimels
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels honing
  • 60 gram boter
  • 1 ei

Bereiding:
Meng alle ingrediënten met elkaar en laat het deeg een nacht rusten zodat de smaken goed intrekken. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik en steek er de koekjes uit. Bak ze in 15 minuten bruin. Vul de speculaas met amandelspijs. Meng daarvoor 100 gram gemalen amandelen, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel honing en laat deze een nacht rusten. Amandelspijs is ook kant-en-klaar te koop in natuurvoedingswinkels onder de naam honingmarsepein. Rol van het speculaasdeeg een lap van 1,5 centimeter dik. Verdeel deze in tweeën en spreid over de ene helft 100 gram amandelspijs. Leg de andere plak erbovenop en bak deze gevulde speculaas in 30 minuten bruin.

Vorige bericht x Witte koolsalade met kaasdressing
Volgende bericht x Suikervrije appelcake

x Speculaas

Deze koekjes bevatten 25 calorieën en dat is in vergelijking met een snee cake (150 calorieën) nog niet zo gek. Ook pepermuntjes of wat dropjes kunnen op zijn tijd best, zolang het maar geen handenvol zijn.

Vorige bericht x Geniet van de laatste zomerdagen
Volgende bericht x Alcohol: gezellig, maar…

Primaire Sidebar