Nodig
- 200 gram tarwemeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 50 gram koekkruimels
- 10 gram speculaaskruiden
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels honing
- 60 gram boter
- 1 ei
Bereiding:
Meng alle ingrediënten met elkaar en laat het deeg een nacht rusten zodat de smaken goed intrekken. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik en steek er de koekjes uit. Bak ze in 15 minuten bruin. Vul de speculaas met amandelspijs. Meng daarvoor 100 gram gemalen amandelen, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel honing en laat deze een nacht rusten. Amandelspijs is ook kant-en-klaar te koop in natuurvoedingswinkels onder de naam honingmarsepein. Rol van het speculaasdeeg een lap van 1,5 centimeter dik. Verdeel deze in tweeën en spreid over de ene helft 100 gram amandelspijs. Leg de andere plak erbovenop en bak deze gevulde speculaas in 30 minuten bruin.