met citroengras
Benodigheden (voor 6 personen):
- 500 g verse visfilet naar keuze
- 3 stengels citroengras (of gemalen citroengras, potje)
- 1 liter visbouillon
- stukje gember van 2 cm, geschild en in dunne reepjes gesneden
- 2 limoenblaadjes
- 1/2ananas (klein), geschild en van kern ontdaan
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- 6 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden
- 15 gram verse korianderblaadjes
- 2 eetlepels gepelde, gekookte garnalen
- peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de visfilet in grote stukken. Breng de bouillon aan de kook met de citroengras, gember en de limoenblaadjes. Snijd de ananas in dunne plakken en doe die samen met de visfilet in de bouillon. Laat dit zachtjes koken tot de vis gaar is (circa 5 minuten). Voeg vissaus, limoensap, lente-uitjes en koriander toe. Verwijder citroengras en limoenblaadjes, breng de soep op smaak met peper. Garneer de soep met de garnalen en dien hem meteen op.
- voorbereiding 20 minuten
- bereiding 20 minuten
Voedingswaarde per portie:
- energie 115 kcal (475 kJ)
- totaal vetten 1 g
- verzadigd vet 0 g
- onverzadigd vet 0 g
- eiwit 19 g
- koolhydraten 7 g
- vezels 2 g
- natrium 1225 mg