Nodig voor 3 à 4 personen
- 300 gram witte kool
- 1 uitje
- een stukje prei
- 50 gram rozijnen
- 50 gram abrikozen
- 1 klein blikje ananas
- 50 gram gemengde noten
- 50 gram belegen kaas
- 100 gram kwark
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels roomkaas
- 1 theelepel herbamare
- een snufje kerrie
- een scheutje ananassap
Bereiding
Rasp de witte kool, snipper een uitje en hak de prei ragfijn. Vermeng dit alles met rozijnen, abrikozen, kleine stukjes ananas (uitgelekt), fijngehakte noten en blokjes kaas. Voor de dressing klopt u de kwark los met de olijf-olie en een eidooier. Roer er roomkaas door en breng het geheel op smaak met ananassap, herbamare en een snufje kerrie. Even opkloppen en over de witte kool gieten. Een half uurtje laten intrekken en smullen maar! Ook een prima combi met een broodje gezond.