Nodig voor de zalm
- 1 wilde zalm, schoongemaakt en ontschubt
- 5 tenen knoflook
- 1 citroen, in partjes
- 1/2 bos dille
- 1/2 bos dragon
- zout en peper
- olijfolie
- 200 ml witte wijn
Bereiding
Neem 2 grote stukken aluminiumfolie en leg de zalm in het midden. Bestrooi de hele zalm met zout en peper.Vul de binnenkant van de zalm met de citroen, knoflook, dille en dragon. Besprenkel het geheel met olijfolie en vouw de folie dicht. Laat een kleine opening aan een kant en giet de wijn erin. Plaats in een voorverwarmde oven op 190 ÂșC, ongeveer 35 minuten.
Nodig voor de sperzieboontjes
- 1 kilo sperzieboontjes
- 1 klont boter
- zout en peper
Bereiding
Kook de boontjes in ruim kokend zout water tot ze gaar zijn. Giet ze af, roer de boter erdoor en breng ze op smaak met wat zout en peper.