Benodigdheden (4 personen):
- 400 gram verse zalmfilet (zonder vel)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- mespuntje mosterd
- 6 zongedroogde tomaten
- 20 zwarte olijven
- 2 theelepels kappertjes
- 1 bosje rucola
- 8 blaadjes basilicum
- verse bieslook
Bereiding:
Snijd de zalm in plakken van zo’n twee centimeter dik. Leg ze onder huishoudfolie en plet ze met een fles tot flinterdunne plakjes en verdeel ze over borden. Zet de zalm een uurtje in de koeling. Pas vlak voor het opdienen haal je ze eruit. Snijd de zongedroogde tomaten in fijne reepjes, hak de olijven in plakjes en drapeer dit alles met de kappertjes over de zalm. Bestrooien met peper en zeezout. Maak vervolgens een dressing van olijfolie, en mosterd. Roer er ook nog een scheutje van de olie door waar de zongedroogde tomaten in lagen. Sprenkel dit alles over de zalm en knip er rucola, bieslook en basilicum over. Het gerecht ziet er geweldig uit en smaakt minstens zo lekker.