• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

MixCom ContentMixCom Content

Creatieve specialisten in Design, Content en Digital

Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers

Een blokje kaas, een broodje makreel en een gebakken ei – waarschijnlijk denk je eerst: lekker! Maar eigenlijk zou je moet denken: gezond! Want gezond is het zeker. Via boter, vlees, vis, yoghurt en ei krijg je onmisbare voedingsstoffen binnen. Hebben mensen die deels, of volledig plantaardig willen eten dan een probleem? Nee, ook vleesvervangers bieden deze voedingsstiffen.

Welke voedingsstoffen zitten er in vlees en vis?

  • eiwit
  • (vis)vetzuren
  • calcium
  • ijzer
  • B-vitamines

Het gezonde effect van vlees, vis en ei

  • Visvetzuren verkleinen de kans op hart- en vaatziekten
  • Eiwitten heb je nodig als bouwstof voor je lichaam
  • IJzer is als bestanddeel van hemoglobine betrokken bij het transport van zuurstof in het bloed

Weetje: het mineraal ijzer zit niet alleen in volkorenbrood en groente, ook in  vlees. In vlees zit heemijzer, wat beter door het lichaam wordt opgenomen dan het non-heemijzer in plantaardige voeding.

Weetje: Soja is één van de weinige plantaardige producten met een hoge proteïnewaarde – ongeveer gelijk aan die van een ei. Ideaal voor vegetariërs en veganisten

Vorige bericht Dobbelen met DNA
Volgende bericht Niet verder vertellen

Bron

NaamVoeding als medicijn
Datumoktober 2015
AuteurJosé Leeuwenkamp, Shirah Ipenburg

Primaire Sidebar