Snijd aan beide kanten een schijf van de watermeloen. Snijd hem verticaal doormidden en daarna in parten. Schil de meloen en verwijder de pitten. Houd 500 gram vruchtvlees achter de hand en pureer de rest in een blender. Snijd de overgebleven meloen in blokjes van een centimeter. Verhit de helft van de olie in een braadpan. Doe er ui, gember en knoflook in en smoor alles op halfhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de chilipeper, citroengras (de hele stengels) en specerijen toe en smoor nog een minuut tot het aroma vrijkomt. Roer de watermeloenpuree erdoor, breng alles aan de kook en laat het zachtjes pruttelen tot de helft ingekookt is (circa twintig minuten). Verhit intussen de overgebleven olie in een koekenpan. Doe de blokjes panir erin en bak ze op halfhoog vuur goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op keukenpapier om uit te lekken. Roer als de curry is ingekookt de bonen, panir, blokjes watermeloen en koriander door de currysaus, verwijder de stengels citroengras en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout. Verwarm alles goed en besprenkel de curry met limoensap voor een frisse smaak. Lekker met rijst.
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Juli 2011 |
URL | http://www.gezondnu.nl |