Zelf hangop maken is supersimpel, je moet er alleen een paar uurtjes op wachten. Als je de tijd hebt, loont het meer dan de moeite!
Leg een vochtige theedoek in een vergiet en zet het vergiet boven een kom. Meng citroenrasp door de yoghurt en giet die in de doek. Laat de yoghurt ongeveer acht uur in de koelkast uitlekken. De bak vangt het vocht op en in de theedoek blijft je hangop hangen.
Neem de eieren: scheid de eiwitten van de dooiers en vang het eiwit op in een ruime schaal. De dooiers hoef je niet weg te gooien. Zet ze in de koelkast voor een lekkere omelet morgenochtend. Klop eiwitten, bloem en suiker luchtig tot je ze volledig stijf hebt geslagen. Met behulp van een spuitzak maak je kleine staafjes, deze bestrooi je met pijnboompitjes. Bak de eiwitkoekjes in de oven op 150 graden (acht tot tien minuten) tot ze vanbuiten goudbruin en vanbinnen gaar zijn. Laat ze langzaam in de oven afkoelen. Maak van citroensap, ahornsiroop, verse munt en basilicum met een staafmixer een smakelijke siroop. Door ahornsiroop te gebruiken krijgt de hangop straks een natuurlijke zoete smaak met een kruidige twist en houden we het gezond. Druppel de siroop over je schaaltjes met hangop, garneer met de eiwitkoekjes en een topje verse basilicum.