Halveer de sinaasappels en schraap ze leeg met een lepel. Bewaar de schillen, die gebruik je later om à la minute het sorbetijs in te serveren. Snijd het fruit fijn en verdeel het op een stuk plastic in een bak of op een dienblad en bevries het in de vriezer. Het fruit moet een aantal uren in de vriezer staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de eierkoeken in puntjes en leg ze op het rooster van de oven. Laat ze ongeveer tien minuten drogen in de oven en vervolgens afkoelen. Zet de oven op 220 graden en pof hierin enkele druiven totdat ze openbarsten. Bewaar deze voor de garnering. (Gepofte druiven zijn iets zoeter en doen het goed als garnering bij desserts of over salades).
Maal het bevroren fruit in de blender of keukenmachine fijn. Vul de sinaasappelschillen met het ijs. Je kunt ze nog even terug in de vriezer zetten, maar direct serveren is ook goed. Steek twee eierkoekpuntjes in het ijs en garneer het dessert met gepofte druiven en een blaadje munt.