De traditionele tiramisu is superlekker, maar echt niet goed voor de lijn. Het was een uitdaging een héle lekkere tiramisu te maken met minder calorieën. In dit recept is een deel van de slagroom en mascarpone vervangen door magere Franse kwark. Dat maakt dit toetje minder zwaar en fris.
Begin met het zetten van vier kopjes sterke koffie en laat deze afkoelen. Doe door de koffie eventueel een klein scheutje likeur, dit zorgt voor een extra feestelijk tintje. Roer de mascarpone los in een ruime kom en meng hier de kwark door. Was de sinaasappel, rasp de schil en roer deze er doorheen. De sinaasappel geeft een geweldige frisse smaak! Klop in een andere kom de slagroom luchtig met vier schepjes suiker. Spatel voorzichtig de helft van de slagroom door het mengsel van kwark en mascarpone. Als dat gemengd is, mag de rest er ook bij. Houd het luchtig!
Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd met een scherp mes de lange vingers in stukjes. Verdeel laagje voor laagje alle feestelijke ingrediënten over de glazen. Dip de stukjes lange vingers eerst kort in de koffie voordat je ze in de glazen schept. Behalve het bovenste laagje, die blijven dan lekker knapperig. Zet de tiramisu een uur in de koelkast en garneer vlak voor het serveren met een snufje cacao. Smullen maar!