Maak de meloen schoon. Snijd ‘m in dikke plakken van ongeveer een centimeter dik bij vijftien centimeter. Zet ze in de koeling. Verwarm de oven voor op 190 graden/gasstand 3-4. Scheur een groot stuk aluminiumfolie af en bekleed de bakplaat ermee. Leg de stukken feta erop, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met wat chilivlokken. Leg er een tweede stuk folie overheen en vouw de randen in elkaar zodat het pakket losjes is gesloten. Zet de bakplaat acht minuten in de oven tot de feta zacht en warm is. U kunt de pakketjes van tevoren maken en in de koelkast bewaren, maar reken dan de dubbele baktijd. Neem de bakplaat uit de oven en bouw het gerecht direct op. Haal de meloen uit de koelkast. Knip er de korianderspruiten en shiso cress over. Doe er nog wat slablaadjes en pijnboompitten bij. Open de aluminiumfolie en leg een plak feta op elke portie sla. Werk het gerecht af met wat olijfolie.
Bron
Naam | gezondNU |
Datum | Juli 2011 |
URL | http://www.gezondnu.nl |